Web Analytics Made Easy - Statcounter

دارنده مدال نقره پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی جهان با گرامیداشت یاد و خاطره پهلوان «علیرضا سلیمانی» گفت: منش واقعی پهلوانی در ورزش همیشه حس می‌شود و شخصیت پهلوان باشی در مردم خلاصه شدن است.

به گزارش ایران اکونومیست، ۳۱ اردیبهشت هشتمین سالگرد درگذشت یکی از مفاخر و بزرگان کشتی پهلوانی کشور است. علیرضا سلیمانی که با عنوان پهلوان‌باشی در ورزش ایران شناخته می‌شود نامی است که هم در بعد داخلی و هم در سطح بین الملل از وی به نیکی یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاید عنوان قهرمانی سنگین وزن جهان و کسب ۶ عنوان متوالی پهلوانی کشور از سلیمانی نامی پرافتخاتر در کشتی ساخته است، اما بیشتر شهرت پهلوان باشی کشور به مرام و مسلک وی باز خواهد گشت. مرامی که پیشکسوتان کشتی ایران در جهت کمک به مردم تعریف می‌کنند.

یکی از این پیشکسوتان محمدحسین محبی نایب قهرمان کشتی آزاد جهان در وزن ۷۴ کیلوگرم مکزیکوسیتی ۱۹۷۸ است که رابطه خوب و صمیمانه‌ای با زنده یاد علیرضا سلیمانی داشته است.

وی روز شنبه در گفت و گفت و گو با خبرنگار ایران اکونومیست در سالروز درگذشت این پهلوان بزرگ را بهانه‌ای برای واکاوی مهمترین ابعاد زندگی یک قهرمان دانست و گفت: پهلوانی تنها به مدال یا کمربند نیست بلکه شرط اصلی پهلوانی در مردم‌داری و با مردم بودن خلاصه خواهد شد.

متن کامل گفت  و گو را در اینجا خواهیم خواند:

از محبی به عنوان یکی از دوستان پهلوان باشی کشور یاد می‌شود در این زمینه بعد شخصیتی و قهرمانی زنده یاد علیرضا سلیمانی را چگونه ارزیابی می‌کنید و چرا از وی همواره به نیکی یاد می‌شود؟

روح این پهلوان همیشه شاد و به خانواده وی تسلیت می‌گویم. مرحوم سلیمانی پهلوانی به تمام معنا بود که هیچ وقت وی را از یاد نخواهم برد. سلیمانی از ورزشکاران بی نهایت با محبت و سخاوتمند که هیچ وقت فردی را با رفتارش عصبانی و آزرده خاطر نمی‌کرد. به واقع لقب پهلوان باشی، زیبنده علیرضا سلیمانی بود.

پهلوانان واقعی ما همیشه مورد تکریم در جامعه هستند راز این محبوبیت چیست؟

باید به این نکته اشاره کرد که ۵۰ سال مرحوم تختی از میان ما رفته است ولی هنوز نام این ورزشکار در اذعان عموم همیشه جاویدان و به نیکی یاد می‌شود. تختی سوای بُعد ورزشی همیشه در اقدامات خیرخواهانه، با مردم بودن و منش انسانی خود زبانزد و پیشقدم بود. مرحوم سلیمانی نیز از این روحیه مستثنی نبود بلکه به دنبال زر و زور نبود و دوستار مردم بود.

این کشتی‌گیر سنگین وزن کشور هیچ وقت خودش را جدای از مردم ندید و به دنبال آن نبود تا کسی برای معیشت وی مراسم گلریزان داشته باشد و خود را بی‌نیاز از مسائل مالی می‌دید. باید به این نکته اشاره کرد که این منش واقعی پهلوانی است که جای خالی این شخصیت‌ها در ورزش همیشه حس می‌شود. پهلوان واقعی همیشه زبان مردم است. همچنین پهلوان واقعی به هیچ عنوان برای رسیدن به جایگاه سرخود را خم نمی‌کند بلکه همیشه درد مردم را بیان می‌کند. پهلوانانی مانند تختی و زنده یاد علیرضا سلیمانی نماد مردمداری و مردم دوستی بودند. این ویژگی‌ها موجب شد تا نام آنان در تاریخ ورزش و فرهنگ پهلوانی ایران ماندگار شود و همیشه از آنها به نیکی یاد می‌کنند.

این روزها کلمه پهلوانی شاید به کلیشه‌ای تبدیل شده که بسیاری با ورزش و کسب یک مدال خود را پهلوان می‌نامند؛ آیا می‌شود هر ورزشکاری را قهرمان نامید؟

نمی‌شود عنوان پهلوان را به هر کسی داد. پهلوان واقعی روح بزرگی دارد. قهرمانان زیادی هستند که ممکن است پهلوان نباشند. در دنیای پهلوانی نام بزرگی مانند زنده یاد سلیمانی وجود داشت که زندگی‌اش وقف مردم بود، چندین نفر سر سفره‌اش غذا می‌خورند تا اینکه سرسفره دیگران باشد. پهلوان واقعی به هیچ عنوان به مردم دروغ نمی‌گوید و غم مردم را خواهد خورد. پهلوان واقعی در برابر مردم سرخم می‌کند. اگر قهرمانی این ویژگی را داشت باید دست او را بوسید و به وی احترام گذاشت. چنین رفتارهایی از یک قهرمان موجب می شود که وی لقب پهلوان و در ورزش ایران ماندگار شود.

پهلوان علیرضا سلیمانی متولد سال ۱۳۳۵ تهران بود که دوران نوجوانی و جوانی خود را در محله سی متری جی در جنوب غربی تهران گذراند.  اولین مربی او «محمدعلی حساس» بود و کشتی را از وزن ۸۲ کیلوگرم آغاز کرد و تا وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتی گرفت و در سه وزن ۹۰، ۱۰۰ و به اضافه ۱۰۰ کیلوگرم (۱۳۰ کیلوگرم) به عضویت تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان ایران درآمد. پهلوان سلیمانی برای نخستین بار به عضویت تیم ملی کشتی آزاد ایران در وزن ۹۰ کیلوگرم در بازی های المپیک ۱۹۷۶ مونترال کانادا درآمد.

وی همچنین در پیکارهای کشتی قهرمانی سال ۱۹۷۷ جهان در لوزان سوییس و ۱۹۷۸ جهان در مکزیکوسیتی مکزیک عضو تیم ملی کشتی آزاد ایران بود.

او در مسابقه های جهانی سال ۱۹۸۹ در مارتینی سوییس در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به دیدار فینال رسید و مقابل «بروس بومگارتنر» ستاره فوق سنگین تیم ملی کشتی آزاد آمریکا و دارنده ۱۲ مدال طلا، نقره و برنز جهان و المپیک قرار گرفت و با خیمه های سنگین و خوفناک خود موفق شد کشتی گیر سرشناس آمریکایی را که چهار سال نیز از سلیمانی جوانتر بود، شجاعانه شکست دهد.  

مدال طلای علیرضا سلیمانی در این مسابقه‌ها در واقع نخستین مدال طلای ورزش ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مسابقه‌های قهرمانی جهان در تمامی رشته‌های ورزشی به حساب می‌آید.

پهلوان سلیمانی در مسابقه‌های کشتی قهرمانی سال ۱۹۹۱ جهان در شهر وارنای بلغارستان برای دومین مرتبه و این بار در مرحله مقدماتی مقابل «بروس بومگارتنر» آمریکایی قرار گرفت و بار دیگر او را شکست داد.

بروس بومگارتنر که در گذشته موفق شده بود «رضا سوخته سرایی» دیگر کشتی گیر فوق سنگین تیم ملی کشتی آزاد ایران را شکست دهد، همواره از مواجه شدن با پهلوان علیرضا سلیمانی وحشت داشت.

علیرضا سلیمانی وقتی که از سکوی قهرمانی مسابقه‌های کشتی آزاد قهرمانی سال ۱۹۸۹ جهان در شهر مارتینی سوییس بالا رفت و مدال طلای جهان را بر گردن آویخت، «بروس بومگارتنر» از آمریکا نایب قهرمان شد و «اصلان بیک خادراتسف» از اتحاد جماهیر شوروی سابق بر سکوی سوم ایستاد و در این حالت پرچم ایران بالاتر از پرچم های کشورهای آمریکا و شوروی سابق به اهتزار درآمد و بار دیگر، تاریخ برای کشتی ایران تکرار شد. چرا که جهان پهلوان غلامرضا تختی در مسابقه های قهرمانی جهان در مسابقه های قهرمانی سال ۱۹۵۴ جهان در توکیو ژاپن موفق شد با کسب مدال طلای جهان، بالاتر از «بوریس کولایف» از اتحاد جماهیر شوروی سابق و «جک بابلر» از آمریکا قرار گیرد و پرچم ایران بالاتر از پرچم های اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا قرار گرفت.

علیرضا سلیمانی، ۳۱اردیبهشت ۱۳۹۳ در سن ۵۸ سالگی بر اثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت.

اهم عناوین قهرمانی پهلوان علیرضا سلیمانی، به قرار زیر است:

- قهرمان جهان در سال ۱۹۸۹ در مارتینی سوییس.

- نفر ششم بازی های المپیک ۱۹۹۲ بارسلون.

- نفر چهارم جهان در سال ۱۹۹۱ در وارنای بلغارستان.

- نفر پنجم جهان در سال ۱۹۷۸ در مکزیکوسیتی.

- قهرمان آسیا در سال های ۱۹۸۱، ۱۹۸۳ و ۱۹۹۱.

- قهرمان بازی های آسیایی ۱۹۸۶ سئول.

- دارنده مدال برنز آسیا در سال ۱۹۷۹ در جلندر هندوستان.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کشتی ، کشتی آزاد ، کرمانشاه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کشتی کشتی آزاد کرمانشاه تیم ملی کشتی آزاد علیرضا سلیمانی نیکی یاد پهلوان واقعی قهرمانی سال پهلوان باشی شوروی سابق یاد می شود مدال طلای زنده یاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار رهبر شیعیان کشور آفریقایی مالی، ضمن ابراز خرسندی از ترویج مکتب اسلام و اهل بیت در دیگر کشورها ابراز داشت: حقیقتاً زمانی که عزیزانی مانند شما را می‌بینیم که به سبب ارتباطی که با حوزه علمیه قم داشته‌اند، امروز در کشور خود مورد اعتماد مردم‌اند و عَلَم اسلام و مکتب اهل بیت را در دست گرفته‌اند، برای ما مایه مباهات است.

امام جمعه قم با اشاره به نقش اخلاق در تبلیغ دین اظهار کرد: پیامبر با رفتار و اخلاق پیروز شد «وَلَو کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ ٱلقَلبِ لَٱنفَضُّواْ مِن حَولِکَ.» بنابراین شما نیز باید با اخلاق، تفکر اهل بیتی را در کشور خود گسترش دهید.

وی ادامه داد: امام رضا علیه السلام می‌فرماید «فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا.» یعنی اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بدانند، از ما پیروی خواهند کرد. بنابراین باید قبل از گفتار، با رفتار دین را به مردم معرفی کنیم «کُونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ.»

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مردم رفتار ما را نگاه کرده و ارزیابی می‌کنند و در نتیجه همین رفتار است که اگر گفته‌های ما منطقی باشد به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند.

وی تأکید کرد: آنگونه مکتب اهل بیت علیهم السلام را به مردم معرفی کنید که دل‌های آماده به شما گرایش پیدا کنند، زیرا شما نماینده مکتبی هستید که می‌تواند ایجاد جاذبه نماید.

استاد حوزه علمیه قم ابراز امیدواری کرد: امیدواریم حضورتان در ایران و خصوصاً شهر مقدس قم، عزم و اراده شما را برای تلاش بیشتر فراهم سازد که خداوند متعال می‌فرماید «وَ الَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا.»

وی با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی در جهان خاطر نشان کرد: کی باور می‌کردیم که عزیزان ما در کشورهای آفریقایی به برکت این انقلاب و نظام جمهوری اسلامی – مدافع انقلاب بشوند و حتی هدایت گری مردم را بر عهده بگیرند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نه تنها مدافع شیعه و مسلمانان، بلکه مدافع تمامی مظلومان جهان است. ما قدر تک تک شما را می‌‎دانیم و در مشکلات در کنار شما خواهیم بود، زیرا جمهوری اسلامی مسلمانان را عنصر پیکر واحد می‌داند.

در ابتدای این جلسه، رهبر شیعیان مالی ایران را پشتیبان انسانیت و کشوری عنوان کرد که اسلام را سر پا نگاه داشته است و گفت: همگان می‌دانند که ایران از مظلومان دفاع می‌کند.

«سید محمد شوالا حیدرا» همچنین گزارشی از وضعیت شیعیان کشور مالی و انعکاس خوب حمله ایران به رژیم صهیونیستی در کشورهای آفریقایی ارائه شد.

کد خبر 6095647

دیگر خبرها

  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • دیدار ورزشکاران باستانی با آیت الله نورمفیدی
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • تجدید پیمان دختران و مادران نصف‌جهان با سردار دل‌ها
  • دیدار اعضای هیئت کشتی استان همدان با علیرضا دبیر
  • (عکس) مالک جدید باشگاه استقلال در آغوش علیرضا دبیر